La gala d’entrega dels premis va ser molt especial i emotiva. Foto: Ajuntament

La gala d’entrega dels Premis Ciutat de Cornellà es va celebrar el passat divendres 22 de febrer en un Auditori ple a vessar. La nit va servir per reconèixer aquelles persones i entitats cornellanenques que han tingut un paper destacat en la defensa de la llibertat, la igualtat, la solidaritat i el civisme.

Un dels premis més especials d’aquesta edició va ser el Premi d’Honor que van rebre conjuntament els diferents esplais de la ciutat, que aquest any commemoren els 50 anys d’educació en el lleure. El guardó reconeix la trajectòria del moviment i destaca la gran aportació que aquestes entitats han fet pel desenvolupament personal dels infants i del jovent cornellanenc, així com la contribució per millorar socialment els barris de la ciutat.

També en el món educatiu, l’Escola Sant Ildefons va rebre el premi Ciutat de Cornellà d’Humanitats per ser un exemple de treball amb les famílies, d’innovació pedagògica i d’arrelament i compromís amb el barri i per treballar a favor de la integració de l’alumnat nouvingut. A més, l’AMPA de l’Escola Virolai va rebre el premi d’Acció Cívica per la seva tasca per sensibilitzar a favor de l’educació inclusiva i de la integració social dels infants i joves amb discapacitat, arribant més enllà de l’àmbit escolar.

Els premis també van reconèixer el Museu de les Matemàtiques per la seva contribució a l’àmbit educatiu i per promoure les matemàtiques i el coneixement científic entre els veïns i veïnes de la ciutat.

RECONEIXEMENT CIUTADÀ
Els guardons també van premiar personalitats com Jaume Mateu, més conegut com a Tortell Poltrona. El premi Especial va reconèixer la seva vinculació amb la ciutat pel Festival de Pallassos, però també la seva lluita pels Drets Humans amb l’ONG Pallassos sense Fronteres.

Els guardons també van reconèixer la novel·lista i professora Empar Fernández, l’empresari Manuel Cruz, l’expresident del Club Natació Cornellà Josep Lluís Galé, els propietaris del restaurant Plats i la trajectòria de Jaume Vidal en defensa de l’atenció i la inclusió de les persones amb malalties mentals.