La presentació de Raquel Albiol com a candidata d’ERC, amb Joan Tardà i Gabriel Rufián. Foto: ERC

Les llistes que els partits polítics presentaran a les eleccions municipals del pròxim 26 de maig van agafant forma. A l’oposició, algunes formacions tenen la feina més avançada que d’altres, però totes comencen a preparar l’assalt a un Ajuntament que el PSC ha governat des del 1987.

Un dels partits que estrenarà cap de llista per intentar desbancar els socialistes, que el 2015 van perdre la majoria absoluta després de set mandats, serà el Partit Popular. A mitjans de mes, el comitè electoral del PP va confirmar com a candidat a l’alcaldia al regidor Manuel Casado, que també és el president local del partit. Casado haurà de prendre el relleu a Daniel Serrano, que ha renunciat a repetir com a cap de llista per centrar-se en el seu nou càrrec, secretari general del PP català, amb l’objectiu de millorar els resultats del partit tant a les municipals com a les eleccions europees, que se celebraran el mateix dia.

A la ciutat, Casado serà l’encarregat de recuperar el terreny perdut pel PP el 2015, quan va passar de 5 a 2 regidors i de segona a sisena força del Ple.

CONTINUAR CREIXENT
Si hi ha un partit que espera mantenir els bons resultats aconseguits ara fa quatre anys i treballarà per millorar-los és Esquerra Republicana.

El 2015, els republicans van repetir els seus segons millors resultats després de rebre 3.210 vots i aconseguir dos regidors, els mateixos que van tenir entre el 2003 i el 2007. D’aquesta manera, ERC va recuperar la representació al Ple després de quedar fora el 2011.

La cap de llista dels republicans tornarà a ser Raquel Albiol, que va ser presentada el passat 18 de gener en un acte que va omplir el Citilab i que va comptar amb la presència de Gabriel Rufián i del cornellanenc Joan Tardà, portaveu d’ERC al Congrés.

EN SOLITARI
Una de les propostes, impulsada per Junts per Cornellà, que les forces independentistes han descartat és la de crear una llista única. Davant d’aquesta decisió, els hereus de Convergència han anunciat, a través d’un comunicat, que es presentaran en solitari, amb l’objectiu de recuperar la representació al Ple que van perdre l’any 2015.

Podem es presentarà amb Iniciativa i Esquerra Unida

Disputar l’hegemonia del PSC a la ciutat. Amb aquest objectiu, les organitzacions locals de Podem, Iniciativa per Catalunya i Esquerra Unida han anunciat que, el pròxim 26 de maig, es presentaran juntes en una “nova candidatura d’esquerres unitària”.

En un comunicat, els tres partits es van mostrar “molt satisfets” per haver aconseguit aquest acord i asseguren que aquesta “candidatura inèdita” permetrà oferir als cornellanencs “una nova alternativa àmplia i coherent”.

En el mateix document, els tres partits consideren que el model de ciutat del PSC, que ha governat l’Ajuntament durant els últims 32 anys, està esgotat i afegeixen que l’acord entre les tres forces polítiques “neix per ser la garantia de canvi”.

Però la realitat és que durant aquest mandat, en què els socialistes no han tingut majoria absoluta per primer cop des del 1987, els dos regidors d’ICV han estat un dels socis preferents de Balmón a l’hora de buscar suports per aprovar les propostes del govern al Ple.