El Citilab aposta per feminitzar el sector dels avions no tripulats. Foto: Arxiu

Els avions no tripulats “han obert camí cap a noves professions de futur”, segons el Citilab. En molts sectors, els drons s’han convertit en eines fonamentals, com per exemple per revisar línies elèctriques, estacions de telefonia i aerogeneradors. Per això, aquesta tardor el Citilab farà un curs per a qui vulgui treure’s el certificat oficial de pilot de drons.

Però a més, el centre aposta perquè hi hagi més dones al sector tecnològic. Segons unes dades presentades al Mobile World Congress de Barcelona d’aquest any, al sector TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació), a Europa només el 30% dels 7 milions de persones que hi treballen són dones.

Per tal d’augmentar aquestes xifres i “fomentar la presència femenina en els àmbits científics i tecnològics”, el Citilab donarà prioritat a la inscripció de dones al curs. Per aconseguir-ho, el centre pagarà vuit beques a cornellanenques que estiguin a l’atur i que vulguin aconseguir el títol. Per demanar l’ajuda, que costejarà els 1.500 euros que costa el curs, s’ha d’enviar un correu al centre abans del 30 de juny.

El curs començarà l’1 d’octubre amb classes teòriques i acabarà a mitjans de novembre amb l’examen de vol oficial per aconseguir el permís i poder-se incorporar, directament, al mercat laboral.

En aquest sentit, des del 2017 i fins a mitjans de juny, 323 cornellanenques han trobat feina, segons dades de l’Ajuntament. El consistori detalla que, en els seus Plans d’Ocupació, la taxa de veïns que han trobat feina ha augmentat un 54,7% entre les dones respecte del 45,3% que ho han fet entre els homes.

UNIVERSITAT D’ESTIU
El centre tecnològic de la ciutat també acollirà, durant el mes de juliol, una nova edició de la Universitat d’Estiu de les Dones.

Aquest any, els cursos organitzats juntament amb la Universitat de Barcelona, que es faran del 2 al 6 de juliol, parlaran de com enfoca la dona les qüestions relacionades amb la salut, quin llegat han deixat les mestres en l’educació, el paper de Mata-Hari i l’espionatge femení en la història i l’herència de les dones en el coneixement.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram