Nens horts municipals

Els infants reparteixen llavors als horts municipals. Foto: Ajuntament

Les escoles Anselm Clavé i Mediterrània han començat un projecte educatiu que vincula l’educació alimentària i ambiental. Ho fan en col·laboració amb Slow Food Garraf-Penedès, i està pensat perquè els alumnes aprenguin els valors de la proximitat, la sostenibilitat i el reaprofitament alimentari.

El projecte, titulat ‘Escola amb Projecte Psicoeducatiu Km0/Slow Food Education Network’, està adreçat a infants des de P3 fins a sisè de Primària. En una primera fase, els alumnes reben la visita de tres pagesos: la Laila de Cal Pastera, la Irene Hernández i l’Albert Bou, tots tres del Parc Agrari.

Els infants reben llavors de col paperina, una varietat que es plantava antigament en aquesta zona i que actualment forma part del Baluart de l’Arca del Gust d’Slow Food.

Per últim, els alumnes reparteixen una part d’aquestes llavors entre els avis que tenen cura dels horts urbans municipals, mentre que la resta les planten als jardins escolars.

El rebost de la comarca

Les cols cultivades, un cop collides, seran cuinades per cuiners de renom com Valentí Mongay, Ada Parellada, Albert Mendiola, Sergi de Meià o Eda Davó, entre molts altres.

Amb tot, la voluntat d’aquesta iniciativa és que els infants aprenguin a valorar els productes locals i tradicionals i els seus productors.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram