Els participants van ser agredits en dos punts de la ciutat. Foto: Àlex Recolons / ACN

Les entitats que formen la Xarxa de Cornellà per la República ja han denunciat les agressions que van patir alguns dels participants a la marxa que es va fer l’1 d’octubre per commemorar el tercer aniversari de la celebració del referèndum per la independència.

Per recordar la votació del 2017, la plataforma va convocar una marxa lenta en què van participar mig centenar de cotxes. L’acte va començar a les sis de la tarda a l’aparcament d’autocars de l’estadi de l’Espanyol i va recórrer diferents carrers dels barris de la ciutat. Però en passar per la carretera de Sant Joan Despí, just a l’alçada del barri de Fontsanta, un grup d’individus va començar a tirar ous, totxos i llaunes als participants. Aquest grup també va agredir dos manifestants, segons explica a Línia Cornellà un dels organitzadors de l’acte, que descriu el que va passar al barri de Fontsanta com “actituds feixistes”.

Després d’aquests fets, la marxa lenta va seguir el seu recorregut. Però quan els manifestants passaven pel carrer Rubió i Ors van ser agredits de nou per un altre grup de persones. En aquest cas, a més del llançament d’objectes, els individus van donar puntades de peu als cotxes i en van trencar dos parabrises, segons els testimonis dels fets.

DESPROTEGITS
Des de l’organització asseguren que es pensaven que “seria un acte sense riscos”. Durant la marxa només els acompanyava una patrulla dels Mossos d’Esquadra que anava amb el seu cotxe al final de la marxa i que quan va arribar al lloc on s’havien produït les agressions aquestes ja s’havien acabat.

Els organitzadors expliquen que també van avisar l’Ajuntament i la Guàrdia Urbana però asseguren que no els van acompanyar i manifesten que van tenir “sensació de desprotecció”. Per això reclamaran que el cas es debati al Ple perquè tots els partits i el govern d’Antonio Balmón s’hagin de posicionar i han denunciat els fets als Mossos d’Esquadra “perquè el pròxim cop no ens agredeixin per exercir el dret de protesta”.

Aquesta publicació ha contactat amb el govern municipal, que no ha volgut fer declaracions sobre el cas.