Aquest any no es podrà fer l’acte multitudinari que acollia el parc de Can Mercader. Foto: Ajuntament de Cornellà

La Jordiada torna a Cornellà aquest 2021. La pandèmia i el confinament més estricte van obligar a cancel·lar l’edició de l’any passat. Però aquest any torna la festa de la cultura tradicional i popular catalana de la ciutat. Com amb tantes altres activitats, la festa s’ha hagut d’adaptar a les limitacions que marquen les normatives sanitàries. Per això es combinaran actes virtuals amb d’altres en directe, on caldrà demanar cita i l’aforament estarà limitat.

Els encarregats de posar en marxa la XXVIII edició seran els membres de l’Esplai Mowgli. Aquest centre compleix cinquanta anys i, per celebrar l’aniversari, faran el pregó. L’acte es farà dijous 22 d’abril a les vuit de la tarda des de la sala Ramon Romagosa del Patronat Cultural. Com que l’accés estarà limitat, també es podrà seguir en directe a través del compte d’Instagram de la Jordiada.

CAMINADES, LLIBRES I CONCERTS
Després del pregó es farà un castell de focs a la plaça de l’Església organitzat per les diferents entitats de diables de la ciutat. I a partir de divendres 23, la Diada de Sant Jordi, començaran les diferents activitats relacionades amb la literatura, com la narració de contes per als més menuts o les presentacions de llibres.

Durant el cap de setmana també es podrà gaudir de concerts de jazz, de vermuts musicals i de comparses que circularan pels diferents barris. Dissabte a les nou del matí també s’ha organitzat la ‘Caminada de la Jordiada, que organitza la Unió Excursionista de Catalunya de Cornellà.

HOMENATGES
L’edició d’enguany es dedicarà al centenari del naixement de la pedagoga i escriptora Teresa Juvé. Nascuda a Madrid de mare madrilenya i pare català, Juvé va celebrar 100 anys el passat 7 de febrer. I ho va fer publicant el seu últim llibre, El degollador de Vallvidrera, publicat per l’Editorial Meteora.

A més, el 29 d’abril també hi haurà un acte d’homenatge a Florenci Vila, que va morir l’any passat (1927-2020). Vila va ser un dels impulsors de la Comissió de la Jordiada, encarregada d’organitzar aquesta celebració tan especial de la Diada de Sant Jordi a la ciutat. L’acte es farà a la sala Ramon Romagosa del Patronat Cultural i cal demanar cita per poder-hi anar.