L’Ajuntament de Cornellà proposa demanar llicència per conduir patinet o bicicleta. Foto: Alèxia Vila / ACN

La Guàrdia Urbana de Cornellà ha posat més de mig miler de multes a conductors de patinets elèctrics des de principis d’any. Els agents han obert 512 expedients sancionadors per circular més d’una persona en un patinet (110), anar sense casc homologat (73), conduir de forma negligent (64), fer-ho amb auriculars (62), fent servir el telèfon mòbil (50) o per la vorera (48).

Des de l’Ajuntament de Cornellà expliquen que els agents de la Guàrdia Urbana mantindran els controls per garantir que compleixen les normes de circulació els usuaris de vehicles de mobilitat personal com bicicletes, patinets elèctrics, plataformes amb rodes i ginys sense motor. El consistori reconeix que aquests vehicles faciliten la mobilitat i fomenten un transport sostenible a les ciutats, però també adverteixen que poden arribar a ser perillosos per als seus conductors i per als vianants.

Per això, el govern d’Antonio Balmón també planteja que els usuaris de bicicletes i patinets elèctrics hagin d’obtenir una llicència administrativa per circular per la ciutat. El consistori assegura que ho proposa per garantir la seguretat viària i la protecció dels conductors i de la resta d’usuaris de la via pública.

L’Ajuntament admet que la legislació només reclama una llicència per als vehicles de motor, però farà arribar la seva proposta a la DGT i al Ministeri d’Interior.