Membres del sindicat Comissions Obreres, presentant la denúncia a Inspecció de Treball. Foto: Aina Martí / ACN

Comissions Obreres denuncia que l’Ajuntament no ha elaborat un Pla d’Igualtat de manera consensuada amb sindicats ni treballadors. Des del sindicat expliquen que, el consistori només compta amb un document fet per una consultora.

L’Ajuntament de la ciutat és, juntament amb el de Badalona, l’única entitat pública denunciada davant d’Inspecció de Treball per Comissions Obreres per no haver elaborat els plans d’igualtat tal com calia. En declaracions a l’Agència Catalana de Notícies, la secretària d’Igualtat de CCOO, Alba Garcia, assegura que “els plans d’igualtat no poden ser paper mullat” i que s’han de fer per canviar la “cultura empresarial”.

MESURES PACTADES
Des de Comissions Obreres consideren que en el cas del consistori cornellanenc, en què el pla no ha estat consensuat, cal que s’impulsin mesures concretes i negociades amb el suport dels treballadors i els sindicats per tal de combatre diferents problemes, com per exemple la bretxa salarial, que és d’un 23%.

En aquest sentit, Garcia explica que, si han portat el Pla d’Igualtat de l’Ajuntament a Inspecció de Treball, és perquè té “defectes de forma”. En alguns casos és perquè només s’han fet part de les accions recollides i, en d’altres, perquè no s’ha creat la comissió d’igualtat encarregada de negociar el Pla d’Igualtat, com és el cas del consistori cornellanenc.