L’hegemonia de Balmón continua amb més suports. Foto: Arxiu

Després de quatre anys, el PSC recupera la majoria absoluta a l’Ajuntament de Cornellà. Els socialistes tenen tres regidors més i tornen a tenir-ne 14, després de quedar-se amb 11 el darrer mandat.

Amb més del 97% escrutat, els socialistes aconsegueixen més de 17.700 vots, un 47,62% del total. Després d’un mandat en què Balmón ha hagut de buscar socis al Ple, el PSC podrà tornar a governar en solitari.

Esquerra Republicana és l’altra gran protagonista de la nit, que passa de dos a quatre i dobla la seva representació al Ple. ERC, liderats per Raquel Albiol, aconsegueix més de 5.000 vots.

En tercera posició queda Ciutadans, que manté tres regidors després de perdre uns 200 vots. Per darrere queda Podemos, que s’ha presentat en solitari després de formar part de Cornellà en Comú fa quatre anys.

Els liles aconsegueixen dos regidors després de recollir més de 2.800 vots. L’últim partit que ha aconseguit entrar al Ple és En Comú Movem Cornellà, que manté els dos regidors aconseguits ara fa quatre anys per ICV.

Qui no aconsegueix entrar al Ple és el PP de Manuel Casado, el successor de Daniel Serrano. Amb uns 1.800 vots, els populars no arriben al mínim del 5% per entrar al Ple.

Tampoc ho aconsegueixen la CUP, que fa quatre anys van ser segona força gràcies a la confluència amb Podem. També es queda fora Junts per Cornellà, que no arriba als mil vots, tot i quedar per davant de Vox.

Finalment, la participació a la ciutat ha estat del 61,01%.