Els agents de la Guàrdia Urbana ha posat més de 2.200 multes des de l’inici de l’estat d’alarma. Foto: Arxiu

A Cornellà ja s’han posat 3.600 denúncies des de l’inici del confinament. La xifra suma totes les actes aixecades per la Guàrdia Urbana, els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional des del 16 de març, quan l’Estat va decretar l’estat d’alarma i el confinament per evitar l’expansió del coronavirus. L’Ajuntament recorda que totes aquestes denúncies s’envien al Ministeri de l’Interior, que és qui s’encarrega de decidir quina sanció imposa.

Qui més n’ha posat és la Guàrdia Urbana, que suma un total de 2.247 denúncies. Al principi, quan les mesures del confinament eren més dràstiques i restrictives, les posaven a aquells que no seguien les normes i sortien al carrer o circulaven amb cotxe sense tenir permís per fer-ho. Ara, en canvi, es posen per no seguir les mesures d’higiene o de seguretat per fer correctament el desconfinament. Així doncs, les multes s’estan posant per no respectar les distàncies de seguretat, per sortir fora de la franja corresponent o per no portar mascareta, entre d’altres.

Durant l’últim mes, els tres cossos han posat més d’un miler de denúncies a la ciutat. Si la Guàrdia Urbana n’ha posat més de 2.200, entre els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional n’han posat unes 1.300. A més, des de l’Ajuntament també s’han fet inspeccions i visites informatives a bars i restaurants, així com a comerços i establiments que, a mesura que avancen les fases, poden anar obrint i aixecant les persianes seguint les estrictes mesures de seguretat.