L’estadi s’omplirà amb l’afició il·lusionada per poder guanyar un títol. Foto: UEC

“Estem obligats a pensar que podem. Per a la tornada, necessitem el màxim suport de la nostra afició”. Aquestes van ser les paraules de Xavi Calm el passat dimecres 20 a Anduva, pocs minuts després que la UE Cornellà perdés per un contundent 3-0 en l’anada de la final de la Copa Federació contra el Mirandés. Els verds es jugaran el primer títol de la temporada i de la història del primer equip (matemàticament encara tenen possibilitats de guanyar la lliga de Segona Divisió B) el pròxim dijous 28 a partir de dos quarts de nou del vespre al Nou Municipal.

Les declaracions de Calm, doncs, van servir per començar a preparar una tornada que l’equip afrontarà amb la intenció de millorar la imatge que va donar a Miranda de Ebro. I és que després d’una bona arrencada, amb una gran oportunitat d’Agus Medina quan només s’havien jugat quatre minuts de partit, el Cornellà va veure com el matx es convertia en un monòleg dels locals, que van encarrilar el partit amb un gol poc abans del descans i un altre en el tram inicial del segon temps, gràcies a Cerrajería i Claudio.

Els de Calm podrien haver deixat l’eliminatòria molt més oberta si Abde hagués resolt una jugada en la qual es va plantar sol contra el porter del Mirandés. Poc després, quan només faltaven 11 minuts per al final del partit, Matheus va aprofitar un refús del porter Sergio Pérez per marcar el tercer del seu equip i aconseguir que Anduva embogís.

LA LLIGA, L’ALTRE FRONT OBERT
I és que a partir de dijous, el Cornellà podrà tornar a centrar-se en afrontar un sol partit per setmana, amb les vuit jornades que falten, en les quals l’equip es juga entrar al play-off de nou i la possibilitat de fer història (el quart lloc del curs passat és la millor classificació final dels 68 anys del club).

Els cornellanencs no perden des de la seva visita a l’Hércules el mes passat, havent obtingut dues victòries (Alcoyano i Ejea) i tres empats (Castellón, Sabadell i Peralada) i després de 30 jornades són quarts amb 49 punts, dos més que el Lleida Esportiu, el seu principal perseguidor.

Dels quatre pròxims compromisos dos seran, sobre el paper, duríssims (a casa contra el Barça B i visitant l’Atlético Baleares), mentre que els altres dos seran contra conjunts del descens (a Conca i contra l’Ontinyent).