El confinament ha reduït els delictes a la meitat. Foto: Twitter (@Cs_Cornella)

El sector comercial ha estat un dels més visibles a l’hora de patir les conseqüències del coronavirus. Quan ara fa un any el govern de Pedro Sánchez va decretar l’estat d’alarma, botigues no essencials, bars i restaurants van haver de tancar la persiana i no van poder mantenir el negoci actiu durant unes setmanes. Però no tot són males notícies per als establiments comercials i els seus propietaris, que poden trobar alguna cosa positiva en les restriccions que s’han establert per intentar frenar la pandèmia.

Segons revela la memòria de fets delictius dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de la ciutat, la xifra de robatoris en establiments comercials ha caigut sota mínims històrics durant el 2020, amb 34 fets delictius menys. Es tracta d’una reducció del 50%, ja que el 2019 se’n van produir gairebé una setantena.

Ramon Chao, inspector en cap de la comissaria dels Mossos d’Esquadra a la ciutat, va explicar a Ràdio Cornellà que des de la implantació de la policia catalana a la ciutat mai s’havien registrat unes xifres tan baixes.

DIFICULTATS PER MOURE’S
Per a Chao, la relació entre la pandèmia i el descens dels delictes en establiments comercials és directa. El cap dels Mossos detalla que aquest tipus de delictes “són robatoris que normalment es produeixen de nit i ara de nit no hi pot haver ningú al carrer [per la implantació del toc de queda]. Per tant, els autors d’aquests tipus de fets delictius tenen moltes dificultats per moure’s per la ciutat”. El virus, un nou aliat contra els lladres.