Els premiats en el 35è Concurs de Còmic ‘Ciutat de Cornellà’. Foto: Ajuntament

La 35a Mostra del Còmic ha portat, un any més, un munt d’activitats, exposicions, tallers i presentacions que han omplert la ciutat amb els millors autors de novel·la gràfica, convertint Cornellà en la ciutat del còmic durant tot un mes.

Les activitats van començar el 3 de novembre amb la inauguració de l’exposició ‘Visions de la Guerra Civil en còmic’, que es podrà veure al Museu Palau Can Mercader tots els diumenges i festius de 10 a 14 hores fins al 15 de desembre. Una altra de les exposicions que es podrà veure és ‘Mata-Hari i altres dones valentes’ de l’autora Marika Vila. La mostra es pot veure a l’espai d’art Moritz del Centre Cultural Joan N. García-Nieto i es va inaugurar amb una presentació del còmic ‘Mata-Hari’, que va anar a càrrec de la mateixa Marika Vila i de l’escriptor Andreu Martín.

NIT DE PREMIS
Un dels moments més esperats va ser el lliurament de premis del 35è Concurs de Còmics ‘Ciutat de Cornellà’, que va reconèixer diferents autors i autores, tant locals com de la resta de l’Estat. A més, també va ser el moment per inaugurar l’exposició que, com és tradicional, es pot veure al Castell fins al dia 1 de desembre.

A banda dels reconeixements a l’obra, durant la nit també es va premiar la carrera de Jaime Martín, autor de còmics com ‘Sang de barri’ o ‘Mai tindré 20 anys’, amb el 26è Premi Ivà, que reconeix als millors historietistes.

CÒMICS PER TOT ARREU
Un dels objectius dels organitzadors de la Mostra del Còmic és portar aquest tipus d’art a tots els punts de la ciutat. Per això, durant els dies que dura l’esdeveniment, es fan tallers, exposicions i activitats a diferents espais com els mercats municipals, els centres cívics o les seus de diferents entitats locals.

A més, també es vol demostrar que el còmic, més enllà d’entretenir i distreure, pot servir per conèixer la nostra història. Un exemple és el cas de la Guerra Civil, que s’explicarà, ara que fa vuitanta anys que es va acabar, amb les obres de Josep Salvia, Pablo Durá i Carlos Esquembre i Fernando Llor i Rafael Vargas.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram