La ciutat té més de 4 botigues per cada 100 habitants. Foto: Google Maps

El teixit comercial de Cornellà està format per més de 3.500 comerços. Això col·loca la ciutat en el quart lloc de la llista, només per darrere de Barcelona, L’Hospitalet de Llobregat i Badalona.

Segons un informe elaborat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), a la ciutat hi ha una densitat comercial elevada, de més de 4 botigues per cada 100 habitants. Això significa que és una de les zones amb el nombre d’establiments per habitant més altes de tot l’Estat, dada que pren més rellevància si es té en compte que les tres ciutats que Cornellà té al davant són la primera, la segona i la quarta població amb més habitants de Catalunya. Així doncs, l’anàlisi realitzada per l’AMB certifica la bona salut del comerç local.

A diferència d’altres casos, a la ciutat les botigues es reparteixen de forma molt igual per tots els carrers i barris sense crear grans aglomeracions en una única zona. A més, el nivell d’ocupació dels locals és dels més elevades de l’àrea metropolitana, superant per algunes dècimes el 80%. Això significa que només 2 de cada 10 establiments estan buits.

L’anàlisi realitzat per l’AMB també detalla la importància de l’Índex d’Especialització Alimentària. Aquest paràmetre determina que més de 450 establiments cornellanencs es dediquen a la venda de productes d’alimentació.

L’estudi també ha analitzat el paper que han jugat els dos grans centres comercials que hi ha a la ciutat, l’Splau i el Llobregat Centre, a l’hora de crear aquesta xarxa comercial tan rica.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram