“Donem per esgotat el projecte de Cornellà En Comú”. Una frase que sentencia el que el juny del 2015 va entrar a l’Ajuntament com a principal força de l’oposició amb 5 regidors. Tres anys més tard, la formació s’ha quedat amb només un representant al Ple.

I és que els regidors Àngel Camacho, Meritxell Romances i Germán Medina han decidit trencar amb Cornellà En Comú (CeC) i han constituït Alternativa d’Esquerres i Pirates. Els tres representants són propers a Alternativa d’Esquerres, un dels grups que van sumar per crear CeC –conjuntament amb Podem–. Però l’entesa no ha estat possible. En aquest sentit, Camacho explica a Línia Cornellà que hi havia “dues sensibilitats” a CeC, les quals provocaven “moltes contradiccions”. “No tothom apostava per defensar la República catalana”, resumeix Camacho, el qual reconeix que hi ha hagut “tensions internes” que han provocat la “paralització” de l’activitat de CeC els últims dos mesos.

Ara CeC ha passat a tenir només un regidor, David García, afí a Podem. Preguntat sobre la possibilitat de tornar a fer tàndem amb el partit lila, Camacho respon que ara per ara no contemplen la possibilitat de presentar-se amb ells a les municipals de l’any que ve.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram