El recapte tindrà lloc els dies 1 i 2 de desembre. Foto: Gran Recapte

La Botiga Solidària ha fet una crida als cornellanencs perquè participin en el pròxim Gran Recapte del Banc d’Aliments, que tindrà lloc el cap de setmana de l’1 i 2 de desembre. A la ciutat s’instal·laran una vintena de punts de recollida en supermercats i grans superfícies, els quals es completaran amb recollides puntuals que es faran a escoles, entitats i associacions de veïns.

Per col·laborar en la ja tradicional recollida d’aliments cal adreçar-se directament a la seu de la Botiga Solidària, ubicada a Can Bagaria, o bé apuntar-se com a voluntari al web de la campanya, www.granrecapte.com. L’any passat, assenyalen des de l’Ajuntament, més d’un centenar de cornellanencs van fer de voluntaris, una xifra que esperen que sigui superior enguany.

El Gran Recapte arriba aquest 2017 a la vuitena edició. Es tracta d’una iniciativa que es porta a terme de manera simultània per part dels quatre bancs d’aliments que hi ha a Catalunya. Els dos objectius primordials són recollir aliments nutritius de llarga durada –com ara llet, oli i conserves– i sensibilitzar i mobilitzar la ciutadania per ajudar a pal·liar la situació de pobresa en la qual viuen algunes famílies i que els impedeix accedir a productes necessaris per al seu dia a dia.

De fet, es calcula que actualment un 20% de la població catalana viu en situació de pobresa a Catalunya.

LA POBRESA NO MARXA
I és que la pobresa i la desigualtat no acaben de marxar, tot i els indicadors macroeconòmics que indiquen una millora respecte d’anys anteriors. A la pràctica, el 21% de la població de la primera corona metropolitana està en situació de risc de pobresa, segons l’Enquesta de Condicions de Vida 2016 a l’Àrea Metropolitana, elaborada per l’AMB. En aquest estudi també s’indica que a l’àrea metropolitana es destina més del 40% de la renda a cobrir els costos de l’habitatge entre la població que viu de lloguer.

En l’àmbit local, la Botiga Solidària va lliurar aliments i altres productes de primera necessitat a 940 famílies durant l’any passat. Unes xifres que indiquen que encara hi ha feina a fer.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram