Boni ja va ser codirector artístic del festival l’any 2010. Foto: Jordi Juanet

El Festival Internacional de Pallassos de l’any vinent tindrà un nou director artístic. Es tracta de Jordi Juanet ‘Boni’, que pren el relleu de Tortell Poltrona al càrrec. D’aquesta manera Boni tornarà a estar al capdavant del prestigiós festival que posa Cornellà al mapa de l’art dels pallassos mundial, ja que l’any 2010 el va dirigir conjuntament amb Àlex Navarro.

En una conversa amb Línia Cornellà, Boni explica que la seva voluntat és “mantenir la línia” de les últimes edicions del festival. “Hem de conservar allò que funciona”, assegura, i posa d’exemple la bona acollida que van tenir l’any passat les activitats al carrer. “Intentarem consolidar els actes que tenen més èxit i mirar de millorar-los”, diu.

De moment, el festival mantindrà les seves senyes d’identitat, com ara la gran carpa de circ a la plaça de Catalunya, on s’hi fa la gala inaugural, i seguirà impulsant els espectacles al carrer, entitats i a les escoles per tal de portar l’art dels pallassos a tots els públics possibles.

Per altra banda, Boni vol donar protagonisme a les noves generacions de pallassos, ja que considera que “no n’hi ha gaires”. Boni creu que això es deu al fet que “fer riure és molt difícil” , un art “que s’aprèn amb els anys”. En aquest sentit, al nou director del festival argumenta que “els millors pallassos que hi ha tenen una edat”. En aquesta línia, el Festival de Pallassos 2018 també donarà protagonisme a les pallasses. “No és qüestió d’equiparar, és que n’hi ha de molt bones”, reconeix Boni. “Són ja una realitat”, rebla.

I ja per últim, Boni anuncia la seva voluntat de fer “una cercavila per la ciutat potent”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram