Cornellà va viure el 26 d’octubre una sessió plenària moguda, marcada pel debat sobre la situació política a Catalunya. En aquell Ple es van debatre mocions sobre l’escola, l’actuació de les forces de seguretat –amb especial menció a la Guàrdia Civil i la Policia Nacional per la seva actuació durant l’1-O– i l’aplicació de l’article 155 de la Constitució per part del govern espanyol i la declaració unilateral d’independència, dos fets que es van acabar produint l’endemà.

En aquest sentit, ERC i Cornellà en Comú (CeC) van presentar una moció d’urgència per “aturar la suspensió de l’autonomia de Catalunya” amb l’aplicació del 155, la qual no va prosperar. El motiu va ser que el PSC va presentar una esmena en veu a la totalitat que sí que va aprovar-se, cosa que va provocar, automàticament, la retirada de la que presentaven comuns i republicans. En aquesta esmena, llegida per la tinent d’alcalde Emilia Briones, els socialistes lamentaven l’aplicació del 155 i rebutjaven una declaració unilateral d’independència.

Tanmateix, la portaveu d’ERC Raquel Albiol va alertar que la jugada dels socialistes no s’ajustava al Reglament Orgànic Municipal (ROM). En un tens enfrontament verbal amb l’alcalde Antonio Balmón, Albiol va retreure-li que el PSC fa servir el ROM com li convé. Balmón, per la seva banda, es va limitar a dir que el reglament permetia fer-ho. Per la seva banda, el regidor de CeC, Àngel Camacho, va dir que s’estaven violentant els drets dels regidors.

“VISCA LA GUÀRDIA CIVIL”
El Ple va rebutjar una moció del PP a favor de l’actuació de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil l’1 d’octubre. El seu portaveu, Daniel Serrano, va finalitzar el seu discurs dedicant visques a la Guàrdia Civil i a la Policia Nacional.

Per altra banda, el Ple va aprovar una moció d’ICV-EUiA per defensar la comunitat educativa davant “l’atac al model d’escola catalana” del PP i Cs.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram