L’obra reflexiona sobre les guerres internes i externes. Foto: Felipe Mena

L’1 d’octubre es lliuraran dues guerres a l’Auditori de Cornellà. Una, la clàssica, la reconeixible, l’evident, el conflicte armat per antonomàsia. L’altra, la interior, la silenciosa, la tabú, la personal. El resultat és l’obra La Treva, de Donald Margulies, dirigida per Julio Manrique i interpretada per Clara Segura, Ramon Madaula, Mima Riera i David Selvas. Repertori de luxe per una de les obres més destacades de la passada temporada.

Els fets ens traslladen al 2009, als Estats Units, sis anys després d’haver envaït l’Iraq. La Sarah, una prestigiosa fotògrafa de guerra, torna de l’Iraq al seu apartament, a Brooklyn. Ha resultat greument ferida a causa de l’esclat d’una bomba mentre cobria el conflicte. L’acompanya el James, també reporter de guerra, que després de patir una crisi nerviosa i abandonar l’escenari del conflicte, ha hagut de tornar a buscar la seva dona. Un cop a casa, hauran de cicatritzar les ferides. La visita del Richard, editor i bon amic de la parella, acompanyat de la seva nova xicota, la jove i ingènua Mandy, farà que la Sarah i el James revisin el seu projecte de vida i de parella.

Un any de treva perquè cadascú decideixi, finalment, què vol fer amb la seva vida. Així, les dues guerres es materialitzen a sobre de l’escenari, amb ferides evidents i altres que a priori passen desapercebudes, però que a poc a poc es van apoderant de la situació. “Acompanyar-los durant una estona lliurant les seves pròpies guerres, ens pot ajudar, ni que sigui remotament, a curar les ferides de les nostres”, en paraules de Julio Manrique.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram