Els Mossos han detingut tres persones, veïnes de Cornellà i Castellbisbal, acusades de formar part d’una trama que va arribar a estafar 600.000 euros a cinc entitats bancàries. El cap de la trama és un exempleat d’un banc, i feia servir els seus coneixements per guanyar-se la confiança dels directors de les sucursals i entabanar-los.

El grup criminal buscava empreses que estiguessin al registre mercantil però sense activitat i les comprava al seu administrador. Aleshores, buscava alguna persona sense recursos i li oferia ser el testaferro d’aquesta empresa. Amb la tapadora organitzada, el cap de la trama es presentava a les entitats bancàries i obria comptes, feia moviments i demanava préstecs per comprar maquinària o pel normal funcionament d’una empresa. El testaferro aleshores procedia a retirar del banc els diners en metàl·lic, que entregava al cap de la trama.

Els bancs, a l’hora de reclamar els diners, descobrien que els pagarés eren falsos i que les empreses no tenien activitat. Els Mossos continuen buscant la resta d’implicats en la trama, entre els quals el cap, que estaria fugat a algun país sud-americà.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram