A Cornellà hi ha 188 bars. Foto: Arxiu

Els bars són uns establiments que diuen molt dels llocs on s’ubiquen. I és que ajuden a conformar la personalitat i la idiosincràsia dels barris i de les ciutats a les quals donen servei. De fet, una passejada pels bars d’una zona pot servir com a termòmetre de la situació que s’hi viu, ja que en molts d’ells es parla de les últimes notícies locals, autèntiques repassades de la vida pública i política d’un indret, i s’intenta arreglar el món amb totes les propostes i idees que es poden imaginar. “Bares, qué lugares”, que descrivia perfectament Gabinete Caligari en aquella cançó de l’any 1986. Doncs bé, segons l’estudi Benditos bares, elaborat per Coca Cola i la Federació Espanyola d’Hostaleria i Restauració, a Cornellà n’hi ha 188, cosa que suposa 2,18 per cada miler d’habitants.

En el global comarcal, la ciutat se situa en la part noble de la classificació, ja que, per una banda, lidera el nombre de bars –és la que més en té– i, per l’altra, està en el top ten pel que fa a l’índex per cada 1.000 habitants. La xifra d’aquests establiments a la ciutat no sorprèn, atès que és la més poblada del Baix Llobregat i, per pura estadística, és sempre més probable que tingui més bars que cap altra –un cas similar és Barcelona en el conjunt de Catalunya–.

A l’hora de parlar dels bars per cada miler d’habitants, Cornellà (2,18) se situa en la sisena posició comarcal. La ciutat del Baix amb més bars per cada miler de veïns és el Prat, amb 2,79 –és un coeficient molt més alt perquè en té 177 en total–. De fet, la franja del Delta és la que lidera al rànquing comarcal de bars.

Si la comparem amb altres ciutats properes, Cornellà supera amb escreix l’Hospitalet –que amb els seus 443 té un índex d’1,74– però es queda un pèl lluny de Barcelona –4.261 bars, el que suposa 2,65 per cada mil veïns–.
En l’àmbit català, destaquen casos com Tavertet, a la comarca d’Osona –amb 26 bars per cada miler d’habitants, malgrat tenir només tres establiments– o places turístiques com Tossa o Salou –amb vuit i cinc–.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram