A Cornellà hi ha 1.163 botigues. Foto: Google Maps

A Cornellà hi ha 13,51 botigues per habitant. Aquesta xifra col·loca la ciutat com la setena de Catalunya amb la densitat comercial més alta.

Són dades del Cens d’Establiments Comercials de Catalunya, presentat el passat dia 22 en el marc de la Setmana del Comerç. Es tracta d’una eina inèdita que permet disposar “d’informació actualitzada de l’activitat comercial arreu del territori”, expliquen des de la Generalitat. Per la seva banda, la directora de Comerç, Muntsa Vilalta, va destacar la “utilitat del cens” per a les administracions públiques, les quals poden projectar plans específics i estratègics per dinamitzar el comerç i veure com evolucionen.

“L’objectiu és tenir una bona eina per fer una radiografia de com està l’oferta comercial a Catalunya, des de dades globals com nombre d’establiments, tipologia de les empreses, les activitats, fins al detall propi de cada ciutat o poble o fins i tot per carrer”, va afegir Vilalta durant la presentació.

Cornellà, amb una població lleugerament superior als 86.000 habitants, té una superfície de venda total de 151.906 metres quadrats, el que donen 1.764,87 metres quadrats de comerços per cada habitant. Amb tot, segons el cens a la ciutat hi ha 1.163 establiments comercials.

Per sobre de Cornellà, en aquest ordre, hi ha Girona, Barcelona, Lleida, Reus, Mataró i Tarragona. En el cas de Girona, la qual lidera el rànquing, la densitat de comerços per habitant és de 16,67, quatre dècimes més alta que la de Barcelona.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram