La construcció es faria darrere de l’edifici de servei. Foto: Cristian López

“És un edifici de 800 metres quadrats, amb una edificabilitat màxima de 1.500, sobre el que estem treballant”. Són paraules del tinent d’alcalde de Territori, Manuel Ceballos, durant el Ple del gener en relació a un hipotètic projecte que s’estaria estudiant per ampliar el Museu de les Matemàtiques de Can Mercader, que s’està quedant petit per l’èxit de visites. Les va pronunciar respecte d’una moció que va presentar ERC en aquella sessió –que no va prosperar– per evitar que es construís cap edifici més a l’emblemàtic parc i millorar i potenciar el seu patrimoni verd.

Fins aquí, la qüestió no hauria tingut gaire més recorregut si no fos perquè dies més tard el consistori va fer un desmentit a la premsa negant que hi hagués “en marxa cap projecte per edificar a Can Mercader”. Una negació que es contradiu amb les paraules del tinent d’alcalde Ceballos al Ple de gener, on a més de reconèixer que estan treballant en la proposta, va fer una explicació sobre la “nul·la afectació” que tindria aquest projecte, “si es materialitza”, sobre la massa verda del parc. “Seria de 4 arbres”, va sostenir Ceballos, en resposta a les reclamacions dels republicans.

Davant d’aquesta situació, Línia Cornellà s’ha posat en contacte amb l’Ajuntament per sortir de dubtes. “No hi ha cap projecte sobre la taula”, reafirmen fonts municipals, seguint la línia del desmentit publicat dies després del Ple de gener.

Tanmateix, a l’acta de la darrera Comissió de Patrimoni, a la qual ha tingut accés aquesta publicació, consta com el regidor Ceballos explica que “s’està estudiant la possibilitat de construir un nou edifici al parc de Can Mercader, concretament darrere de l’edifici ocupat pel departament de Treball”, el qual “constaria d’una planta soterrada i un primer nivell amb edificabilitat total de 800 metres quadrats”. Un pla que donaria resposta a les demandes d’ampliació que fan des del Museu de les Matemàtiques, ubicat ara mateix a la segona planta del Palau Mercader.

NECESSITAT DE MÉS ESPAI
Sobre aquest aspecte, Rosa Fornals, responsable del Museu de les Matemàtiques a Cornellà, ha confirmat a aquesta publicació que han mantingut converses amb el consistori, al qual han transmès la necessitat de buscar un nou espai. “L’alt nombre de visites ha fet quedar petit l’actual museu”, remarca Fornals, que explica que des del govern municipal els han dit que la gent “els associa a Can Mercader” i que, a partir d’això, estudiaran alternatives per al museu. De fet, i malgrat que ja se n’han plantejat algunes –com ara Can Bagaria o Can Rosés–, des del consistori es mostren convençuts que “el millor lloc” per ubicar el nou edifici del museu “és Can Mercader, per aprofitar la gran afluència de gent que rep setmanalment”, segons va defensar el tinent d’alcalde Ceballos a la Comissió de Patrimoni. No obstant això, Ceballos va manifestar que “es tindran en compte totes les opinions” i que “s’anirà informant a mesura que es vagi concretant el projecte”. Per la seva banda, des del museu es mostren “oberts a qualsevol proposta”.

Sigui com sigui, cap dels implicats no posa en dubte la tasca del museu, la qual consideren “molt important”, i reconeixen que cal trobar un nou espai. “No volem que marxi”, sosté la portaveu d’ERC, Raquel Albiol, “però no pot créixer a costa de la zona verda del parc”, afegeix, tot anunciant que posaran en marxa una campanya informativa per als veïns.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram