Enguany el festival arribarà a diversos espais de la ciutat.  Foto: Ajuntament

Amb la premissa de menys espectacles de sala i més al carrer, arriba la 17ena edició del Festival Internacional de Pallassos de Cornellà – Memorial Charlie Rivel, que se celebrarà del 17 al 23 d’octubre a molts espais de la ciutat.

Enguany n’assumeix la seva direcció artística el pallasso Tortrell Poltrona, que ha donat el seu toc a l’hora de configurar la programació amb la idea d’escampar els pallassos per tota la ciutat. S’envairan carrers, places, carpes, escoles, residències de gent gran i molts altres espais de Cornellà.

Segons Poltrona, “els pallassos i les pallasses ens mereixem un festival en el qual poder creure i sentir-lo nostre; on posarem en valor els pallassos de proximitat, on trobar-nos, fer una festa, menjar junts, distribuir la dotació econòmica, compartir el temps i compartir-lo amb la gent de Cornellà”.

D’aquesta manera, una de les grans novetats del festival serà la celebració de la primera Convenció del Món Pallasso, que durant tota la setmana reunirà pallassos i pallasses i gent de la professió per posar a la taula tres grans temes: ‘La Declaració Universal dels Drets dels Pallassos’; ‘El codi deontològic dels pallassos’ i ‘Com volem que sigui el festival que tenim dedicat a la nostra professió’.

Els recintes que enguany acolliran espectacles seran una carpa a la Plaça Catalunya, els teatres com l’Auditori Sant Ildefons i el Patronat, i aquest any també l’Auditori de Cornellà, que acollirà dos espectacles en la seva programació: Leo Bassi, que presentarà la Misa Patólica, i la companyia francesa l’Enterprise, que presentarà l’espectacle Carnages. Les companyies Pocosapiens i Los Galindos completen les actuacions destacades.

HOMENATGE A DIMITRI
Un dels moments especials del festival serà el lliurament del Premi Nas d’Or, que reconeix la trajectòria artística i l’impacte en el món d’aquesta disciplina. Enguany es lliurarà al pallasso suís Dimitri, recentment traspassat i que va participar en la gala de la primera edició del Festival Internacional de Pallassos de Cornellà, que va tenir lloc l’any 1984. Dimitri va fundar diverses escoles de pallasos al llarg de la seva extensa trajectòria. El Festival Internacional de Pallassos de Cornellà – Memorial Charlie Rivel està organitzat per l’Ajuntament de Cornellà i compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’Inaem del Ministeri de Cultura.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram