Pons (PIMEC) i l’alcalde Balmón en la signatura de l’acord. Foto: PIMEC

L’Ajuntament i PIMEC (Micro, Petita i Mitjana Empresa de Catalunya) han signat recentment un conveni per treballar conjuntament per garantir el relleu generacional a les empreses familiars. L’acord va tirar endavant amb les signatures de l’alcalde Antoni Balmón i Ramón Pons, president de PIMEC del Baix Llobregat i l’Hospitalet.

D’aquesta manera, el consistori cornellanenc s’adhereix al programa de Protocol Familiar de PIMEC, el qual dóna suport a les empreses familiars durant el procés de relleu generacional. Ho fa en aspectes com la incorporació de nous membres, les retribucions i l’estabilitat financera, entre altres.

El programa facilita aquestes eines a les empreses familiars que es troben en aquesta fase a través d’un servei de consultoria experta i individualitzada. Es tracta d’una col·laboració publicoprivada amb la finalitat de “sumar recursos, coneixements i expertesa en el suport a les empreses i la promoció econòmica de la ciutat”, diuen fonts municipals en un comunicat.

L’objectiu és assegurar la continuïtat de les empreses, ja que segons el consistori, “més del 60% de les empreses familiars es troben en situació de risc a causa de la manca de planificació en la successió”.

El programa pretén evitar aquesta manca de planificació en les empreses familiars, la qual “pot posar en perill la supervivència, el manteniment de llocs de treball i el posicionament de l’empresa davant proveïdors, clients i entitats financeres”, segons el consistori.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram