El consistori vol reforçar l'economia local. Foto: Google Maps

L’alcalde, Antonio Balmón, vol “posicionar la ciutat per al futur i sortir de la crisi reforçant estructures socials, econòmiques i ciutadanes”. Per tal d’aconseguir-ho, Balmón ha anunciat que durant aquest any vol crear 200 llocs de feina a través dels plans d’ocupació local. En aquest sentit, té previst destinar prop d’1,5 milions a dinamitzar el mercat laboral local.

Així ho va anunciar l’alcalde en una trobada amb mitjans a principis de mes, en la qual també va anunciar que per a aquest any la inversió en polítiques socials als pressupostos rondarà el milió d’euros, uns diners que aniran destinats a pal·liar els efectes de la pobresa energètica i a beques menjador, entre altres, amb l’objectiu de “reduir factors de risc social, augmentar la seva autonomia personal i prevenir la precarietat social.

IMPULSAR L’ACORD SOCIAL
Un altre dels objectius que s’ha marcat el govern municipal enguany és renovar l’Acord Social per al període 2016-2020, amb l’objectiu “d’aglutinar consensos ciutadans i promoure iniciatives que permetin a la ciutat sortir de la crisi”. Aquest nou Acord Social recollirà el testimoni de l’impulsat l’any 2012 i al qual es van sumar 34 entitats, agents socials i partits polítics. Sota el seu paraigua, en els últims anys s’han dut a terme iniciatives com ara la Botiga Solidària o l’Oficina de Mediació Hipotecària.

8,8 MILIONS D’INVERSIÓ
El consistori també ha anunciat que aquest any invertirà 8,8 milions en diversos projectes, com ara l’ampliació del pavelló d’Almeda, la remodelació de l’Estadi Municipal, la creació del Centre d’Interpretació d’Història a Can Maragall o la instal·lació d’un ascensor a l’escola Virolai.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram