Cartell de l’obra, que interpreta Lluís Homar. Foto: Arxiu

El pròxim 24 d’abril l’Auditori de Cornellà acollirà la representació de Terra Baixa interpretada per Lluís Homar.

L’actor representa tots els personatges de l’obra al llarg d’una hora i vint minuts, amb una treballada posada en escena. Hi ha pocs elements a l’escenari, els canvis de paisatge i d’escenes són subtils i s’adverteixen gràcies al gran treball de l’actor i dels escenògrafs.

Homar encarna en Sebastià, en Manelic, la Marta i la Nuri, els personatges principals de Terra Baixa. L’actor canvia de textura de veu, d’actitud i utilitza molt pocs canvis de vestuari. Només empra algun element que acompanya la seva actuació.

Terra Baixa és obra del dramaturg i poeta Àngel Guimerà i data de l’any 1896. En ella exalta la natutra davant del caciquisme rural i contraposa la “terra baixa” –la natura– i la “terra alta” –la societat envilida pel progrés–.

L’obra narra la història d’un matrimoni de conveniència, el de la Marta i el Manelic, un pastor de la “terra alta”. La Marta és l’amant d’en Sebastià, un propietari de terres. Ell ordena que la Marta es casi amb el Manelic per evitar rumors. El Manelic s’assabenta de l’engany i vol assassinar el Sebastià. La Marta acaba enamorant-se d’en Manelic i fuig amb ell a la “terra alta”, després que en Manelic mati en Sebastià.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram