Festival Pallassos

El Festival de Pallassos tornarà a la ciutat a l’octubre. Foto: La Costa

El Festival de Pallassos tornarà del 19 al 27 d’octubre per celebrar la seva quarantena edició, una de molt especial, atès que oferirà una setantena d’espectacles a 20 espais diferents de la ciutat, realitzats per més de 85 artistes i 47 companyies d’arreu del món. La direcció artística d’aquesta edició especial del festival tornarà a anar a càrrec de Sílvia Compte i Jordi Juanet ‘Boni’, tots dos amb una gran trajectòria al món del circ de la gestió de festivals.

El certamen va néixer el 1984, ideat per Laureà Palmer que, juntament amb Carles Navales i Ignasi Riera, va aconseguir tirar endavant un projecte amb un cartell on hi havia noms com Tortell Poltrona, Dimitri, Jango Edwards o Colombaioni i Marcel Gros, entre altres. Quatre dècades més tard, el festival ha esdevingut un dels més importants del món del clown en l’àmbit internacional.

El festival l’organitza l’Ajuntament de Cornellà, i és “una aposta clara per impulsar la cultura”, destaquen fonts municipals, que recorden que els pallassos s’han convertit en un tret d’identitat del municipi. A més, també serveix per homenatjar el pallasso català Charlie Rivel.

Leo Bassi, Tortell Poltrona i gales Alapista

Entre altres, el Festival Internacional de Pallassos d’enguany oferirà espectacles de Leo Bassi, que repassarà els 70 anys que porta a sobre dels escenaris, mentre que Tortell Poltrona hi portarà el seu Què bèstia. També hi participarà Alapista, amb un espectacle que es farà a la Gran Carpa que s’instal·larà.

Per altra banda, el cartell d’enguany del certamen és obra de l’il·lustrador cornellanenc José Antonio Roda, que viu actualment a Madrid i que té una àmplia trajectòria al món de la publicitat i el branding.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram