Moment de la detenció al carrer Llobregat. Foto: GC

La Guàrdia Civil va detenir la setmana passada dos veïns de la ciutat, de nacionalitat marroquina i espanyola, presumptament relacionats amb la xarxa de captació de combatents per a l’Estat Islàmic (EI). Les detencions es van produir al carrer del Llobregat, al barri de Gavarra, i al carrer del doctor Arús, a Sant Ildefons. L’operació va ser ordenada per l’Audiència Nacional i a hores d’ara segueix oberta.

Segons informa el Ministeri de l’Interior, els dos arrestats haurien mantingut contacte amb individus a zones de conflicte, com ara Síria, oferint el seu suport i donant-los ànims. També haurien participat de forma activa i directa en l’aparell propagandístic de l’EI i haurien fet tasques de proselitisme per persuadir a altres persones perquè s’unissin al grup terrorista.

Casualment, a l’edifici del carrer Llobregat ja es va detenir al maig una altra persona vinculada presumptament amb l’EI.

Arran de les detencions, el grup municipal de Cornellà En comú va demanar que “no es criminalitzi la comunitat musulmana”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram