Panoràmica Cornellà

Cornellà és una ciutat on el Govern ha decidit actuar de manera prioritària en matèria d’habitatge. Foto: Línia Cornellà

El departament de Territori de la Generalitat ha publicat els anuncis d’informació pública previs per iniciar l’expedient d’expropiació dels cinc primers habitatges buits de grans tenidors per a destinar-los a famílies vulnerables. Un d’aquest està ubicat a Cornellà, mentre que els altres quatre són a Valls (Tarragona).

Aquests pisos formen part dels 23 que ja disposen d’una declaració de la Secretaria d’Habitatge pel seu ús “anòmal” i per “incompliment de la funció social de la propietat”.

Quin és el següent pas?

Ara s’obre un període de 15 dies durant el qual es podran presentar al·legacions. Segons la conselleria, 22 immobles més estan en la fase prèvia de tramitació de la declaració d’utilització anòmala i 144 més s’han pogut recuperar perquè hi visquin famílies vulnerables.

Aquests habitatges buits formen part del primer perímetre de 14 municipis catalans on el Govern va decidir actuar de manera prioritària. Els que finalment s’expropiïn es destinaran a famílies vulnerables incloses en les Meses d’Emergència de les respectives poblacions, o a programes socials, com per exemple el de dones víctimes de violència masclista.

Territori ha recordat que la Llei 1/2022 estableix que la Generalitat o els ens locals poden expropiar per incompliment de la funció social del dret de propietat, que es produeix quan un habitatge roman desocupat de manera permanent i injustificada durant més de dos anys.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram