La mostra inclou una exposició sobre els 50 anys de Mafalda. Foto: Arxiu

Durant tot un mes la ciutat se submergeix en la celebració de la 31a edició de la Mostra del Còmic de Cornellà, que ofereix exposicions, xerrades, projeccions, tallers i concursos diversos, i en la qual s’implica tota la ciutadania de Cornellà. I és que des del passat dilluns 2 de novembre, el còmic inunda la majoria de sales culturals i equipaments com les biblioteques, les escoles, els centres cívics, els mercats i els espais juvenils.

Un dels principals objectius de les jornades és fomentar l’art jove i impulsar el còmic com a porta d’entrada a la lectura. També pretén realçar el seu paper crític i reivindicatiu.

LES MOSTRES DE LA MOSTRA
El primer dia va arrencar amb diverses mostres instal·lades a diferents indrets de la ciutat. Entre altres, es van exposar Blanca Rosita Barcelona, basada en els còmics de Miguel Gallardo, i Mafalda, 50 aniversari. També es va mostrar Butifarra, vinyetes de la transició. 1975-1987, dedicada a la revista Butifarra, i una altra de Juan Carlos Calvo, el qual és l’autor del cartell de les jornades d’enguany.

A més, des del passat dia 5 es pot visitar la mostra dedicada al dibuixant i animador Miquelanxo Prado, que va ser premiat amb el Premi Nacional del Còmic per la seva novel·la gràfica Ardalén.

També s’ha instal·lat l’exposició amb els guanyadors i finalistes del concurs de còmics Ciutat de Cornellà i ahir diumenge, dia 8, es va celebrar una trobada dels fans de Tintín al parc de Can Mercader.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram