ajuda solidària

Entrega de l’ajuda solidària. Foto: Twitter (@juliancarrasc15)

El cos de Mossos d’Esquadra, amb el suport de les policies locals, va fer entrega a principis de mes d’un xec de 41.473 euros que han recaptat en el marc del projecte solidari RESPIR 2022. Aquests fons han anat a parar a entitats socials que treballen amb persones amb diversitat funcional o que tenen problemes de salut mental. En aquest sentit, des de la policia catalana es destaca la “complicitat” del cos amb aquestes associacions, de les quals diuen que tenen un “rol actiu” a la societat.

Amb tot, l’acte d’entrega va tenir lloc a l’auditori de Sant Ildefons, amb la presència de l’alcalde, Antonio Balmón; el director general de la Policia, Pere Ferrer, i el cap de la Regió Metropolitana Sud, Miquel Esquius.

Projectes de cohesió

Els fons recaptats en el marc d’aquesta campanya es destinen a projectes socials que lideren entitats i institucions de la ciutat i de la comarca. En aquest àmbit destaca l’Associació Xarxa Solidària de Cornellà, que va rebre uns 30.000 euros del total recaptat per a la seva iniciativa ‘Tots som de cor’, que impulsa la creació d’un espai d’activitats adaptat a persones amb diversitat funcional del Baix Llobregat. Per fer-lo realitat, cal dotar-lo dels mitjans tècnics, sanitaris, terapèutics i educatius necessaris.

Per altra banda, els altres 11.000 euros han estat donats al programa ‘Acció solidària’ de la Xarxa de Salut Mental de Sant Joan de Déu de Sant Boi.

Entre els beneficiats per aquesta quantitat, com a entitat que col·labora en diversos projectes socials, hi ha la Federació d’Associacions de Veïns del Baix Llobregat (FAVBAIX), que va ser-hi present a l’acte amb el seu president, Julián Carrasco.

El projecte solidari RESPIR va néixer l’any passat amb la col·laboració de l’Oficina de Relacions amb la Comunitat de la comissaria dels Mossos de Cornellà. Per finançar aquesta iniciativa solidària, s’han elaborat paquets amb una bossa i una llibreta, disponibles en quatre tipus d’estampats diferents, que han estat fabricades de manera artesanal per persones i famílies receptores de les donacions, com ara de l’escola Virolai de la ciutat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram