patinets

Més del 60% dels sancionats no duien un casc homologat o circulaven per les voreres. Foto: AMB

Durant tot l’any passat, la Guàrdia Urbana va obrir un total de 1.762 expedients sancionadors a persones que anaven en patinet i vehicles de mobilitat personal per la ciutat incomplint la normativa. D’aquests, el 47% no duien el casc homologat, el 25% circulaven per la vorera i un 11% transportaven un menor de set anys al vehicle. La resta corresponen a unes altres infraccions com ara fer servir el telèfon mòbil mentre circulen o conducció temerària o negligent.

Des del consistori assenyalen que hi ha hagut un increment del 90% en relació amb les sancions que es van imposar el 2021. Precisament aquell any el consistori va modificar l’ordenança de circulació de vehicles i vianants per adaptar-la al creixement de l’ús de vehicles de mobilitat personal als carrers. L’objectiu municipal era regular la circulació d’aquests vehicles perquè circulessin per carrils segregats o exclusivament per la calçada.

Durant el 2021, l’Ajuntament va fer una campanya informativa centrada en els carrers on es detectaven més patinets i similar, per conscienciar sobre la necessitat de fer-ne un bon ús.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram