Viopet cornellà

Les dones víctimes de violència masclista es preocupen pel futur de les seves mascotes. Foto: Ajuntament

Segons dades de l’Observatori de Violència Cap als Animals, prop del 60% de les dones víctimes de violència masclista ajornen la seva sortida de la llar on conviuen amb el seu maltractador si la seva mascota no té garanties de quedar-se en un lloc segur. De fet, sovint els agressors amenacen les dones amb fer mal als seus animals de companyia si marxen de la llar. Per evitar aquesta situació es va posar en marxa el 2020, arran de la pandèmia, el projecte Viopet, que ja funciona a diversos municipis i que dona protecció als animals de companyia de les dones víctimes de violència masclista.

Ara, l’Ajuntament ha signat un acord de col·laboració amb aquesta iniciativa i es compromet a oferir, de forma temporal, dues places per a animals de companyia en un centre de protecció animal municipal. També en farà difusió per tal de captar més cases d’acollida i inclourà en els seus protocols d’actuació en violència masclista aquesta particularitat.

Amb tot, aquest programa d’acollida dels animals proporciona tranquil·litat a les dones, ja que saben que els seus animals estan en centre d’acollida on es tindrà cura d’ells. Actualment, aquest projecte, aprovat pel Consell de Ministres, abasta una xarxa de 800 cases d’acollida voluntàries arreu d’Espanya que cuiden els animals fins que les seves propietàries se’n poden tornar a fer càrrec. L’allotjament pot ser una protectora, una residencia o una casa particular.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram