Reis Museu Aigües

La princesa de Girona, Elionor, durant el seu discurs. Foto: Casa Real

El Museu de les Aigües va ser ahir l’escenari de l’entrega dels Premis Princesa de Girona, uns guardons dotats amb 20.000 euros que tenen la finalitat de premiar la iniciativa i l’esforç dels joves en l’àmbit cultural, científic o social. Aquests guardons els lliura la Fundació Princesa de Girona, títol que correspon a l’hereu del tron espanyol, en aquest cas, hereva. És per aquest motiu que la família reial va visitar la ciutat per participar en l’entrega dels premis.

A l’acte van assistir diverses personalitats, com ara l’alcalde, Antonio Balmón; la presidenta del Congrés, Meritxell Batet; la ministra d’Educació, Pilar Alegría; membres de la Fundació Aigües de Barcelona, com el conseller delegat Felipe Campos, o el líder del PSC, Salvador Illa, entre altres autoritats. Durant la gala es van lliurar els premis a cinc dones: a l’actriu i dramaturga María Hervás, en la categoria d’Arts i Lletres; a l’enginyera Elisenda Bou-Balust, en la categoria d’empresa; a la física Eleonora Viezzer, en la categoria d’investigació científica; a la psicòloga Claudia Tecglen, en la categoria de tasca social, i a la conservacionista vietnamita Trang Nguyen, com a premi internacional.

Discurs en català

La princesa de Girona i hereva de la corona, Elionor, va dirigir-se en català als presents. “La nostra fundació acompanya i recolza aquestes generacions de joves que estan contribuint a la transformació educativa, cultural i econòmica de la societat, que són un exemple en el seu entorn i més enllà”, va expressar la primogènita de Felip VI, que va agafar el torn de paraula seguidament.

Reis museu aigües 2

Foto de les autoritats presents. A l’extrem dret hi ha l’alcalde Balmón. Foto: Casa Real

En el seu discurs, tanmateix, el rei no va fer cap referència a la situació política del país, després de la tensió que es va viure la tardor del 2017 arran del seu discurs del dia 3 d’octubre d’aquell any, dos dies després de la consulta de l’1-O i les càrregues policials. “És un gran plaer poder retrobar-nos un any més a Catalunya amb motiu d’un dia tan especial”, va expressar el monarca, que va assegurar que tant a ell com a la reina i a les princeses els “agrada molt compartir aquest dia amb tots els que composeu la Fundació Princesa de Girona”. Així i tot, a la gala no va assistir cap representant del govern de la Generalitat.

En paral·lel a l’acte dels premis, la Xarxa de Cornellà per la República va organitzar una concentració en contra de la presència dels reis a la ciutat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram