FBS manifestació sanitat pública

El lema de la manifestació de dimecres serà “la salut és un dret”. Foto: FSB

El Fòrum Social del Baix Llobregat considera que calen més recursos per continuar mantenint i oferint als ciutadans una sanitat pública de qualitat. Per aquesta raó, la plataforma, formada per sindicats, formacions polítiques i associacions de veïns de la comarca, ha convocat una manifestació per a aquest dimecres, dia 29, a dos quarts de set de la tarda. La marxa sortirà de l’Hospital Moisès Broggi, a Sant Joan Despí, i arribarà fins al CAP de Sant Ildefons, a Cornellà, sota el lema ‘La salut és un dret’.

A més, la plataforma demana que es recuperi la capacitat diagnòstica i de tractament que s’ha perdut durant la pandèmia a la sanitat pública. “L’objectiu és reduir les desigualtats i atendre millor els col·lectius més vulnerables”, afegeixen des del Fòrum Social.

Un servei “imprescindible”

Per tot plegat, el Fòrum s’adreça a la Generalitat perquè, “amb caràcter urgent i prioritari”, reprenguin l’atenció primària i hospitalària “com a serveis imprescindibles per a la població i per al sosteniment i la permanència d’un sistema sanitari públic, universal i de qualitat”.

Amb tot, la plataforma reclama que es reobrin tots els ambulatoris que s’han tancat; que es recuperin les visites presencials quan així ho vulgui el pacient; que es posi fi a les barreres que provoquen una “penosa bretxa digital” que, segons lamenten, “expulsa generacions de persones grans sense mitjans o formació”; que es recuperi la metgessa i la infermera de referència; redimensionar els equips d’atenció primària en funció de la població a atendre; que s’agilitzi l’atenció a la salut mental i que es prioritzi la sanitat en els pressupostos públics.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram