còmics Cornellà

El Concurs de Còmics és tot un referent cultural a Cornellà. Foto: Ajuntament

Fins al 30 de juny es poden presentar les obres originals per participar en la 38a edició del Concurs de Còmics Ciutat de Cornellà. Un cop acabat el termini d’entrega, el jurat es reuneix i decideix qui són els guanyadors d’aquesta edició, que rebran els premis el novembre, en el marc de la Mostra del Còmic.

El Concurs de Còmics és una aposta de l’Ajuntament que va començar a dibuixar-se el 1985, amb la finalitat de fomentar la creació artística. Està adreçada als joves de la ciutat d’entre 12 i 30 anys, i hi han participat noms destacats del món de la historieta com ara Albert Monteys, director d’El Jueves; Pedro Vera, també col·laborador de la revista satírica; Berto Romero, Igor Fernández o Joan Cornellà, entre altres.

Premi Ivà

Per altra banda, aquest certamen tornarà a lliurar el premi Ivà al millor historietista. Aquest guardó es va crear el 1994 per homenatjar Ramon Tosas ‘Ivà’, que va morir de manera sobtada un any abans. De fet, el premi és fruit de les converses amb els seus dos amics i dibuixants, José Ginés ‘Gin’ i Miguel Ángel García ‘Maikel’, per buscar una manera de recordar Ivà.

A més, el premi Ivà està representat pel personatge de Makinavaja, que va apropar el gran públic a la vida urbana de forma grollera, però bromista. Aquest guardó, que l’Ajuntament entrega en col·laboració amb El Jueves, s’atorga mitjançant una votació popular entre una sèrie d’autors reconeguts i seleccionats pel jurat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram