Sant Jordi

La Jordiada es traslladarà enguany al parc del Canal de la Infanta. Foto: Ajuntament

El Sant Jordi a Cornellà es viu a través de la Jordiada, un programa d’activitats que durant els mesos d’abril i maig celebra l’amor i la literatura. Enguany la celebració experimentarà una tornada a la normalitat, després de la baixada de la incidència de la covid.

Amb tot, l’acte central de la Jordiada, que enguany arriba a la 29a edició, tindrà lloc diumenge 24 d’abril al parc del Canal de la Infanta. Consistirà en una cercavila que marxarà des de la plaça de l’Església i que omplirà el parc durant tot el dia d’activitats per a tots els públics. Hi haurà tallers per a la canalla, caramelles, castellers, exhibicions d’artesania, mostra de puntes de coixí i lectura de poemes i contes. L’Ajuntament, per la seva banda, ha informat que a causa de les obres del parc de Can Mercader, escenari habitual de la Jordiada, la festa s’ha hagut de traslladar al parc del Canal de la Infanta.

Més tard tindrà lloc un dinar popular, i a la tarda hi ha programada una trobada de dansa folk, una cantada d’havaneres i un espectacle de foc que tancarà l’esdeveniment.

La Jordiada a les biblioteques

Pel que fa a la resta del programa de la Jordiada, cal destacar el Llibreval, una nova manera d’intercanviar llibres a les biblioteques de la ciutat. Els ciutadans podran portar-hi llibres de qualsevol temàtica, que canviaran per un val que podran fer servir per endur-se una altra obra del punt d’intercanvi. La campanya es farà del 25 al 30 d’abril.

Per altra banda, en el marc de la Jordiada, el 8 de maig, diumenge, se celebrarà el Tresquem, una gimcana a peu per descobrir la ciutat.

Formen part de la comissió organitzadora prop d’una trentena d’entitats de la ciutat, amb la col·laboració de l’Ajuntament. La programació per al 2022, que commemora el centenari de Joan Fuster, inclou també presentacions literàries, espectacles musicals i familiars, excursions i caminades i activitats a les biblioteques, entre altres.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram