valors republicans

Presentació de l’exposició a Sant Feliu, el 2019. Foto: CCOO Baix Llobregat

La Sala Ramon Llort de la Biblioteca Central acollirà a partir de demà l’exposició República: valors republicans, valors de futur, una mostra del sindicat CCOO i la Fundació Cipriano García que fa un recorregut per la història del republicanisme a Espanya.

La mostra podrà ser visitada fins al 29 d’abril. La inauguració de l’exposició es farà demà a dos quarts de set de la tarda al Centre Cívic Joan García Nieto, i està previst que hi assisteixin els historiadors Carles Martínez i Paola Lo Cascio, mentre que l’alcalde, Antonio Balmón, serà l’encarregat de cloure la presentació.

Sigui com sigui, l’exposició té la voluntat de repassar els principals valors que han distingit els règims republicans, com la llibertat, la igualtat i la fraternitat. Amb tot, hi haurà un espai dedicat especialment a la Segona República. L’exposició compta amb el suport de l’Ajuntament i de la Xarxa de Memòria Democràtica del Baix Llobregat.

Valors republicans a l’institut

Cal destacar que la mostra ofereix un programa didàctic per als instituts de la ciutat. De fet, la voluntat del sindicat és que les activitats que s’organitzin al voltant de l’exposició serveixin per donar a conèixer les arrels democràtiques del republicanisme, tant entre els joves com entre la població adulta de la ciutat. “Coincidint amb la celebració recent dels 91 anys de la proclamació de la II República, és necessari fer un homenatge a les generacions que van viure aquell període d’esperança i llibertat”, expressen des de CCOO.

“Més que mai cal promoure la memòria democràtica i el coneixement històric per combatre la terrible manipulació dels valors democràtics i republicans que es practica avui en dia per part de certs sectors”, afegeixen des del sindicat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram