can Rosés

La fàbrica presenta un estat d’abandonament preocupant. Foto: Línia Cornellà

El Ple ha aprovat de manera provisional la modificació del Pla General Metropolità (PGM) de l’àmbit esquerre de l’antiga fàbrica Can Rosés. Es tracta d’un edifici abandonat i que està inclòs al catàleg local de patrimoni.

A través d’aquest canvi en el PGM es pretén recuperar un dels pocs exemples de colònia tèxtil en plena metròpolis i regenerar un racó de la ciutat molt deteriorat. El projecte preveu que a l’edifici gairebé en runes que hi ha davant de l’entrada a Can Rosés -i que va ser adquirit per Vitalia Hispalis el 2017-, vagi a terra i s’hi construeixi una zona verda que faci lluir la façana de la històrica fàbrica, que passarà a acollir una residència per a la gent gran gestionada i finançada pel grup Vitalia. Segons la memòria del projecte, disponible al web municipal, la residència té un cost de 8,5 milions d’euros i ha de pal·liar el “dèficit” de llits assistencials a la ciutat.

En paral·lel, està previst que a l’actual aparcament del carrer Josep Duran i Campderrós, a l’esquerra de Can Rosés, hi vagi un edifici de vidre que aculli un grup d’habitacions i serveis de la residència. I és que el PGM obligava a fer l’edifici nou davant de Can Rosés -fet que hagués ofegat la fàbrica-, i la zona verda a l’aparcament. Des de L’Avenç celebren aquest canvi. “Així, l’edifici antic agafarà aire”, explica a Línia Cornellà Carles Freixas, president de l’entitat, que mostra la seva satisfacció per haver estat escoltats pel consistori. “És important que un edifici protegit tingui un ús, ja que és el que fa que es mantingui”, afirma.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram