Marxa violència masclista Baix Llobregat

Cornellà tornarà a participar en la marxa del Baix Llobregat contra la violència masclista. Foto: Twitter (@marisolrofe)

En el que portem d’any, el Centre d’Informació i Recursos per a les Dones (CIRD) ha atès 183 víctimes de maltractaments, la meitat d’elles amb edats compreses entre els 30 i els 45 anys. El 25 de novembre, Dia mundial per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones, serveix per fer visible aquesta xacra i sensibilitzar la població per arraconar i erradicar les actituds que fan que 77 dones de la ciutat hagin hagut de fer una denúncia als jutjats per violència masclista durant el segon trimestre de l’any.

Aquestes són dades de l’Observatori del Consell Comarcal, que indiquen que en el mateix període de l’any 532 dones van ser víctimes de violència masclista a la comarca.

En aquest sentit, la prevenció és molt important. De fet, el CIRD coordina activitats de prevenció envers aquesta violència a través de xerrades, tallers als instituts i assessorament personalitzat. I és que la feina amb els joves és determinant.

Durant el segon trimestre d’enguany hi va haver 77 denúncies per violència masclista

Per aquesta raó, l’Ajuntament ha posat en marxa per segon any seguit la campanya ‘Cornellà posa la lupa, contra la violència masclista’, una iniciativa que vol aprofundir en la detecció, actuació i acompanyament dels diferents tipus de violència.

És més, aquesta iniciativa posa especial èmfasi en l’adolescència per evitar conductes nocives en diferents àmbits, com a les xarxes, la violència sexual o un altre tipus de violència que pugui ser més subtil.

La campanya compta amb un web on hi ha materials que ajuden a detectar diferents tipus de violència i un espai per demanar ajuda als professionals.

El 25N a la ciutat

Aquesta campanya, però, no és l’única activitat que proposa l’Ajuntament i les entitats per commemorar el 25N. El dijous 25 és el dia de l’acte central, amb la lectura del manifest davant de l’Ajuntament, però des del dia 23 es van celebrant xerrades sobre el tema. A més, el diumenge 28 una columna sortirà de Cornellà per afegir-se a la vuitena marxa del Baix Llobregat contra la violència masclista.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram