Porta Mercat Sant Ildefons

El desembre se sabrà quantes parades del mercat han renovat. Foto: Arxiu

El Ple de finals del mes d’octubre va aprovar iniciar el procediment per revertir les parades interiors i exteriors del Mercat de Sant Ildefons. Es tracta d’un procediment habitual quan hi ha noves concessions, i implica que un tècnic valori l’estat de les parades per si s’han de fer reparacions de cara als futurs concessionaris que s’hi estableixin.

Fins al 10 de desembre no se sabrà si hi ha hagut moltes ofertes per optar a les parades. Des de l’associació de paradistes, tanmateix, van indicar el mes passat que prop del 40% dels comerciants han renunciat a presentar una oferta per renovar la seva parada. I és que els paradistes fa uns mesos que protesten pel que consideren unes condicions “inassumibles” per optar a renovar les parades.

Després del tràmit d’adjudicació, l’entrega efectiva de les parades serà a partir del 15 de gener del 2022. Així ho va indicar el govern municipal al Ple, que va donar llum verda al tràmit per revertir les botigues.

Sigui com sigui, el grup municipal d’ERC va assenyalar que els informes detallen desperfectes a les parades que no poden ser atribuïbles als botiguers que n’han fet ús, sinó més aviat al manteniment general.

L’alcalde Antonio Balmón va intervenir abans de la votació d’aquest punt del Ple, i va assegurar que com a govern municipal havien de fer “autocrítica” per haver tingut d’interlocutor una junta del mercat “que no ha estat capaç d’explicar tot allò que nosaltres els explicàvem”, cosa que ha provocat malentesos, segons Balmón.

Així mateix, l’alcalde va lamentar algunes declaracions “fora de lloc” i va reiterar que l’Ajuntament mai ha tingut la intenció de tancar el mercat, com s’havia dit. “El mercat viu de la ciutat, no la ciutat d’ells”, va expressar Balmón. “I si no ho entenen, tenen un problema”, va reblar l’alcalde.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram