Tot esperant pallassos

El festival va comptar amb una bona entrada. Foto: Twitter (@OtGarciaRuiz)

Després que la pandèmia obligués a ajornar la darrera edició del Festival Internacional de Pallassos, el passat diumenge 24 d’octubre el parc de Can Mercader va ser l’escenari de la tornada dels clowns a Cornellà. Ho van fer a través del programa Tot esperant pallassos, que és el certamen que se celebra els anys imparells entre una edició del Festival de Pallassos i la següent.

D’11 del matí a dues de la tarda quatre indrets de Can Mercader van acollir les propostes d’aquesta edició condensada del Tot esperant pallassos. A la plaça del llac, anomenat espai 1, van actuar Wilbur i la companyia Infoncundibles. A l’espai 2, a l’amfiteatre del parc, van ser-hi la companyia Maria Andrés i la companyia Sonriexnarices. A l’espai 3, ubicat davant del bar de Can Mercader, va actuar la companyia La Tête, mentre que a l’espai 4, a l’accés nord del parc, va presentar la seva proposta la companyia Las Kakofónicas.

Igualment, durant tot el matí es van celebrar actuacions itinerants de la Martingala Band i tallers a càrrec de la companyia Pessic de Circ, que es van encarregar d’animar l’ambient. En aquesta línia, durant tot el matí cap racó del parc va quedar lliure de la presència dels pallassos.

Centenars de cornellanencs i veïns d’altres localitats properes van assistir a aquesta edició condensada del festival. En tot moment l’ús de la mascareta va ser obligatori i, malgrat que les activitats i actuacions programades eren d’accés lliure, hi havia una limitació d’aforament per evitar aglomeracions que poguessin provocar contagis entre el públic assistent.

El Tot esperant pallassos va servir, d’aquesta manera, per escalfar l’ambient de cara a l’any vinent, quan torni a celebrar-se, si tot va bé, el Festival Internacional de Pallassos.

Aquest festival se celebra des de l’any 1984 i té la missió de difondre tasca sociocultural que tenen les actuacions clown. Sense anar més lluny, el de Cornellà és considerat com un dels festivals més reputats del continent.

Va néixer amb la voluntat d’homenatjar el pallasso català Charlie Rivel.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram