El refugi de la central es va construir durant la guerra civil. Foto: Arxiu

El Museu Agbar de les Aigües va obrir les portes del seu refugi antiaeri als visitants amb motiu de la celebració de la Nit dels Museus el passat dissabte 16 de maig, en el marc del Dia Internacional dels Museus, que és el 18 de maig.

El refugi antiaeri es va construir durant la guerra civil espanyola perquè els treballadors de la central de Cornellà d’Aigües de Barcelona es poguessin protegir dels bombardejos de l’exèrcit franquista. A banda de la central, durant la guerra civil hi va haver altres bombardejos a diversos punts del municipi i en altres indústries instal·lades a la localitat.

Tant el museu com el refugi es van poder visitar des de les set de la tarda fins a la una de la matinada i es van oferir visites guiades als assistents.

MÉS OFERTA MUSEÍSTICA
Amb motiu de la celebració del Dia Internacional dels Museus, a Cornellà també es van programar actes als dos altres centres museístics de la ciutat. El Museu Palau Mercader va obrir les seves portes el passat diumenge 17 de maig des de dos quarts de dotze del matí a dos quarts de dues del migdia.

Els visitants al Palau Mercader van poder gaudir d’una visita guiada per les seves instal·lacions i van poder conèixer la seva història i les seves col·leccions. Les visites programades per a aquest dia van ser més extenses que les habituals i els assistents van poder descobrir alguns detalls que normalment no s’expliquen a les visites guiades.

El Museu de les Matemàtiques també va obrir el diumenge 17 des de les deu del matí a les dues del migdia. Al llarg del matí es va oferir una sessió d’astronomia diürna, amb la qual els assistents van conèixer de primera mà el funcionament de les latituds, les estacions i el recorregut del Sol i les ombres, a través de dos telescopis.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram