Passos verds Cornellà

Una de les zones amb el logotip Cornellà Humana per ajudar a millorar la visibilitat. Foto: Ajuntament

Cornellà actuarà sobre 150 cruïlles de la ciutat per millorar els passos de vianants i fer-los més segurs i visibles. Així ho ha avançat l’Ajuntament, que xifra el pressupost en 240.000 euros.

En aquest sentit, es crearan 10 nous passos de vianants i 12 noves àrees lliures de vehicles de color verd, a més de l’elevació d’alguns passos i la reubicació d’uns altres. En aquesta línia, s’eliminaran places d’aparcament properes a zones de pas que impedien una correcta visió, tant per als vianants com per als conductors.

El programa s’ha definit d’acord amb els resultats d’un estudi de valoració dels més de 1.000 passos de vianants que hi ha a la ciutat. D’aquest estudi es desprèn que el 80% d’aquests tenen una bona visibilitat, mentre que en el 20% restant, que són precisament els 150 sobre els quals es té previst actuar, han de millorar pel que fa a seguretat. El programa es coordina amb la Guàrdia Urbana per fomentar una mobilitat segura i responsable, destaquen des del consistori.

També està previst que s’instal·lin passos elevats per fer disminuir la velocitat dels vehicles i que es cobreixin escocells propers a les cruïlles que dificultaven el pas als vianants.

El projecte forma part del Cornellà Natura, una iniciativa municipal que té la voluntat de “naturalitzar” la ciutat a partir de la creació de zones i passadissos verds que posin de manifest la importància dels valors ambientals,, socials i paisatgístics del municipi.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram