Park and Ride Cornellà

Ja fa un any que funciona un servei de P+R al costat de l’estació de Rodalies: AMB

El nou servei de Park&Ride ubicat a l’interior del centre comercial Llobregat Centre, l’antic Eroski, ha entrat avui en funcionament. Aquest equipament dona servei als passatgers de Rodalies, per als quals posa a disposició un total de 100 places d’aparcament que funcionen amb l’aplicació mòbil AMB P+R.

Es tracta del primer aparcament d’intercanvi metropolità situat fora de la via pública. D’aquesta manera, el Llobregat Centre esdevé també el primer centre comercial de Catalunya que destina places a aparcament d’intercanvi. D’aquesta manera, els usuaris de Rodalies -l’estació de Cornellà és al costat- podran estacionar-hi el cotxe per passar-se al tren en els seus desplaçaments cap a Barcelona, evitant congestions de trànsit a la capital catalana.

“Des de l’AMB seguim creant alternatives de mobilitat a la metròpolis”, ha expressat el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’ens metropolità, Antoni Poveda, també alcalde de Sant Joan Despí.

El nou servei d’aparcament d’intercanvi funciona de dilluns a divendres laborables de dos quarts de vuit del matí a les 11 de la nit, d’acord amb l’horari del centre comercial. Per fer-ne ús, els usuaris han de registrar-se a través de l’app AMB P+R per tal que puguin estacionar-hi gratuïtament el seu vehicle. Un cop retornats, els passatgers poden recollir el seu vehicle i finalitzar el servei a través de la mateixa app. Com que les places de l’aparcament són limitades, els usuaris han de fer un pas previ addicional, com és fer una inscripció posterior al registre del vehicle a l’aplicació mòbil, que es pot fer a través del formulari que trobaran al web https://aparcamentintercanvi.ambmobilitat.cat.

Aquest aparcament s’afegeix a un altre de 40 places que ja es va posar en marxa el juliol de l’any passat en un solar proper a l’estació de Rodalies.

Aquesta actuació s’afegeix a tota una sèrie de mesures que l’AMB ha posat en marxa coincidint amb l’inici de la Setmana Europea de la Mobilitat. En aquest sentit, Cornellà i l’AMB activen aquesta setmana nous serveis metropolitans de mobilitat sostenible, com ara l’ampliació del servei de parades intermèdies a demanda del Nitbus, en concret a la línia N13.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram