Cartell contra el tancament d’un grup de P3. Foto: AMPA Escola Suris

El Departament d’Educació ha notificat a l’Escola Suris que vol tancar una línia de P3 de cara al curs que ve. El centre i les famílies van saber-ho al maig i van demanar ajuda a l’Ajuntament per evitar-ho. Al Ple que es va celebrar dimecres 30 de juny, la regidora Lídia Gómez va explicar que des del consistori van enviar una carta als Serveis Territorials d’Educació del Baix Llobregat per mostrar la seva “disconformitat” davant del tancament d’aquest grup escolar.

En un comunicat, l’Associació de Mares i Pares de l’Escola Suris lamenta aquesta decisió i recorda que això pot suposar la pèrdua de recursos i mestres que el departament destinaria a l’escola si mantingués el grup de P3. De fet, el conseller Josep González-Cambray va dir al Parlament que tot i la davallada d’alumnes es mantindrien les línies per reduir les ràtios i millorar l’atenció dels infants. Una mesura que no s’aplicarà a l’Escola Suris, que, com recorden les famílies, és un centre inclusiu i, per tant, té infants amb necessitats específiques a qui els aniria molt bé tenir aules amb menys alumnes.

Al Ple també es va parlar del tancament d’una línia de 1r d’ESO a l’Institut Miquel Martí i Pol, però en conversa amb Línia Cornellà, el director del centre explica que no s’ha tancat cap línia, sinó que no s’ha obert el nou grup que estava previst i que segurament es farà el curs 2022-2023.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram