Discoteca Capitolio, situada al polèmic polígon Femades. Foto: Google Maps

L’alcalde, Antonio Balmón, va signar fa pocs dies un decret que permet precintar de manera temporal la discoteca Capitolio, situada al polèmic polígon Femades, per excés d’aforament. Aquesta discoteca és tristament famosa perquè a l’estiu de 2012 hi va morir un menor en una baralla amb armes blanques –un cas que s’està jutjant durant aquests dies a l’Audiència de Barcelona–.

En un principi, l’Ajuntament va obrir un expedient a la discoteca l’any 2012, en comprovar que superava de manera habitual en més de 200 persones l’aforament permès. Aleshores, el consistori va decretar el tancament del local, però aquesta decisió va ser recorreguda pels propietaris i suspesa per un jutjat contenciós administratiu. Aquesta suspensió es va fer pocs dies abans de la citada baralla mortal on va perdre la vida un menor d’edat.
Ara, finalment, el jutjat ha donat la raó a l’Ajuntament cornellanenc, que ha precintat de manera temporal la discoteca.

Aquesta decisió, però, no ha estat ben rebuda per la Federació Catalana d’Activitats Recreatives Musicals (FECASARM), que en un comunicat assenyala que aquest tancament “comportarà la pèrdua de 24 llocs de treball”, i assegura que “en cap cas la sanció imposada va venir precedida de cap incompliment de l’aforament que posés en risc la seguretat de les persones”.

Pel que fa a la baralla del 2012, la FECASARM diu que “es va originar a l’exterior del local” per part de persones “que estaven fent botellón”, i a les quals no se’ls va permetre accedir al recinte.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram