Un instant de l’acte institucional pel 30è aniversari de la colla castellera de Cornellà. Foto: Castellers de Cornellà

La pandèmia va obligar a aturar en sec l’activitat castellera, que comença a recuperar-se tímidament un any i mig després. Però això es va convertir en un “revulsiu” per celebrar els trenta anys dels Castellers de Cornellà. Ho explica David Calabuig, president de la colla, que reconeix que al final han acabat fent més actes dels que tenien previst per commemorar les tres dècades de vida de l’entitat. Un dels més emotius va ser l’acte institucional que es va fer diumenge 6 de juny, en què es va reunir gran part de la colla.

Però també s’ha publicat un llibre que recull la història de l’entitat amb fotos i textos, Jaume Barri ha compost una cançó per a la colla i s’està duent a terme la iniciativa #30anys30cims, que vol pujar a trenta pics per commemorar les tres dècades.

TORNAR A LES PLACES
Calabuig no creu que el coronavirus provoqui “grans canvis” als castells i recorda que “sempre han anat evolucionant”. Per exemple, quan la colla va començar no era habitual veure dones enfilant-se a les estructures i ara copen totes les posicions de dalt. La previsió és poder tornar a les places a finals d’any o principis del que ve i defensa que “farem castells quan tothom de la colla pugui fer castells” sense que ningú s’hagi de quedar mirant-ho des de fora.

Reconeix que la pandèmia ha estat una “batzegada”, però afegeix que “hi ha moltes ganes” de tornar a aixecar castells. Per això vol esperar a tornar als assajos per veure “la força de la colla”. Així i tot es mostra tranquil i assegura que podran mantenir el “nivell mitjà-alt” que ha definit la colla durant trenta anys.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram