Foto: AMB

L’AMB i la Fundació BCN Formació Professional continuen treballant en l’impuls i la promoció de la formació professional per tal que sigui una de les millors eines perquè els joves puguin accedir al mercat laboral. El passat mes de maig ja es van fer les preinscripcions dels cicles formatius de grau mitjà i els de grau superior.

Des de fa temps s’ha fet evident que la formació professional és una opció sòlida i efectiva per trobar una bona feina i de manera ràpida. Les dades d’inserció laboral ho mostren, ja que el 55% de joves que estudien formació professional als centres de la metròpolis de Barcelona troben feina durant els nou primers mesos després d’haver-se graduat, segons el darrer Anuari de l’FP i del Mercat de Treball de la Fundació BCN Formació Professional. En el cas de l’FP dual, que combina la formació als centres educatius amb l’activitat a les empreses, el 70% dels graduats a Catalunya troben feina en el mateix període de temps.

OFICIS DE FUTUR
La formació professional és una aposta molt vàlida per als joves que vulguin estar preparats per als oficis del futur, que són els de sectors emergents com la logística o la indústria 4.0. Al mateix temps, cicles formatius com els de jardineria o fusteria garanteixen seguir aprenent feines més clàssiques per les quals hi ha molta demanda.

En aquest escenari cal destacar que la formació professional té presència en 25 dels 36 municipis de l’AMB, amb 22 famílies professionals diferents i 139 titulacions. Una altra xifra positiva és la del 55% de graduats que troben feina, un número que arriba al 70% en les titulacions industrials. Això ha fet que el nombre de persones matriculades hagi crescut un 60% al conjunt de l’AMB des del 2004 i un 10% des del 2013.

D’altra banda, un altre aspecte que cal considerar és el del gènere, ja que cal seguir apostant per la igualtat entre homes i dones, tant a la formació professional com al món laboral. Segons el darrer Anuari de l’FP, el 57% dels estudiants de formació professional són homes i el 43% són dones. A més, es perpetuen els estereotips de gènere, i és que en sectors com l’energia, la informàtica, la mecànica o el transport hi ha menys del 10% de dones. La situació és similar per als homes en el sector de les cures.

Contingut patrocinat per l’AMB.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram